魚沼の地酒 田友
Local sake DENYUU
魚沼の地酒 田友
「田友」の高の井酒造は魚沼小千谷で1955年に創業した、「雪中貯蔵発祥の蔵」として知られている蔵元で、雪国として恵まれた環境を最大限に生かした酒造りをしています。
酒米は地元小千谷産の「越淡麗」を全量使い、魚沼連山からの伏流水を仕込み水にし、冬の仕込みによる「長期低温発酵」で淡麗の味わいのお酒に醸します。
この魚沼小千谷の「米と水と気候」から生まれているのが、登録店限定の酒「田友」です。
数量限定醸造の希少なお酒をぜひお楽しみください。
Uonuma’s Local Sake, Denyuu
Takanoi Shuzo, the brewer of “Denyuu”, was founded in 1955 in Ojiya, Uonuma, and was the first brewery to start storing sake in the snow.
The brewery uses only “Koshitanrei” rice harvested locally in Ojiya, and uses subterranean water from the Uonuma mountain range as brewing water, and slowly matures the brewed sake in the cold winter.
This local “rice, water, and climate” result in the “Denyuu” sake, which is available only at registered stores.
Please enjoy this rare sake brewed in limited quantities.
魚沼的當地酒 田友
釀造 “田友”的高乃井清酒廠於1955年在魚沼的小千穀成立,是第一個開始在雪地上儲存清酒的釀酒廠。
釀酒廠隻使用在小千穀當地收獲的 “越淡麗”大米,並使用來自魚沼山的底土水作為釀酒水,在寒冷的冬季使釀造的清酒慢慢成熟。
這種當地的 “大米、水和氣候 “催生了清酒 “田友”,它隻在注冊的商店出售。
請欣賞這款限量釀造的稀有清酒。
鱼沼的当地酒 田友
酿造 “”田友 的高乃井清酒厂于1955年在鱼沼的小千谷成立,是第一个开始在雪地上储存清酒的酿酒厂。
酿酒厂只使用在小千谷当地收获的 “越淡丽”大米,并使用来自鱼沼山的底土水作为酿酒水,在寒冷的冬季使酿造的清酒慢慢成熟。
这种当地的 “大米、水和气候 “催生了清酒”田友”,它只在注册的商店出售。
请欣赏这款限量酿造的稀有清酒。
田友 純米吟醸
2020年フランス開催の「Kura Master」純米酒部門プラチナ賞受賞!
蔵元のある小千谷の自然の恵みをそのまま最大限に生かしたこだわりのお酒です。
地元小千谷産の酒米「越淡麗」のみで醸した純米吟醸酒で、淡麗ながらも味わい深く、飲みやすいやや辛口のお酒です。
冷酒が美味しいですが、ぬる燗もお薦めです。
精米歩合55% 日本酒度+1 酸度1.5 アルコール16度
Denyuu Junmai Ginjo
Winner of the Platinum Award in the Junmai Sake category of the 2020 Kura Master competition in France!
This is a sake that makes the most of the natural blessings of Ojiya, where the brewery is located.
This Junmai Ginjo sake is brewed only with “Koshitanrei” rice harvested locally in Ojiya, and is a slightly dry sake with a light but deep flavor that is easy to drink.
It is best served cold, but lukewarm heating is also recommended.
Polishing ratio 55%, Sake degree +1, Acidity 1.5, Alcohol 16%.
田友純米吟釀
在法國舉行的2020年庫拉大師賽中獲得純米酒類的白金獎!
這款清酒是通過充分利用釀酒廠所在的小千穀的自然祝福而釀造的。
這是一款純米吟釀清酒,隻使用在小千穀當地收獲的 “越淡麗”米釀造。
它最好是冷飲,但也建議溫熱加熱。
拋光率55%,清酒度數+1,酸度1.5,酒精含量16%。
田友纯米吟酿
在法国举行的2020年库拉大师赛中获得纯米酒类的白金奖!
这款清酒是通过充分利用酿酒厂所在的小千谷的自然祝福而酿造的。
这是一款纯米吟酿清酒,只使用在小千谷当地收获的 “越淡丽 “米酿造。
它最好是冷饮,但也建议温热加热。
抛光率55%,清酒度数+1,酸度1.5,酒精含量16%。
田友特別純米
地元小千谷産の酒米「越淡麗」のみを使い、ミネラル豊富な伏流水を仕込み水にして醸した純米酒です。
お米本来の膨らむ旨みを活かした、すっきりと優しい味わいに仕上げています。
料理との相性も良く、冷や、常温、ぬる燗と幅広く楽しめるお酒です。
精米歩合60% 日本酒度+1 酸度1.4 アルコール16度
Denyuu Special Junmai
This junmai-shu is brewed using only “Koshitanrei” rice harvested locally in Ojiya, and mineral-rich underground water as brewing water.
It has a refreshing and gentle taste that makes the most of the rice’s natural swelling flavor.
This sake can be enjoyed cold, at room temperature, or lukewarm.
Polishing ratio 60%, Sake degree +1, Acidity 1.4, Alcohol 16%.
田友特別純米酒
這款純米酒隻使用在小千穀當地收獲的 “越淡麗 “大米,以及富含礦物質的地下水作為釀造用水。
它的味道清爽溫和,充分利用了大米的天然膨脹味道。
這款酒可以冷飲、室溫或溫熱飲用。
拋光率60%,清酒度數+1,酸度1.4,酒精含量16%。
田友特别纯米酒
这款纯米酒只使用在小千谷当地收获的 “越淡丽 “大米,以及富含矿物质的地下水作为酿造用水。
它的味道清爽温和,充分利用了大米的天然膨胀味道。
这款酒可以冷饮、室温或温热饮用。
抛光率60%,清酒度数+1,酸度1.4,酒精含量16%。
田友 純米大吟醸プレミアム
地元小千谷産の酒米「越淡麗」のみを30%の精米まで磨き上げ、すべて手造り少量仕込みで醸した純米大吟醸酒です。
華やかでフルーティーな香りと、ふくらみのある洗練された上品な旨みを感じる、田友最高峰のお酒です。
豊かな旬の美味を肴に、ゆっくりとお楽しみいただきたいお薦めの逸品です。
精米歩合30% 日本酒度 非公開 酸度 非公開 アルコール16度
Denyuu Junmai Daiginjo Premium
This is a Junmai Daiginjo sake brewed with only Koshitanrei rice harvested locally in Ojiya, polished to a 30% polish, and brewed entirely by hand in small batches.
It has a gorgeous, fruity aroma and a full, refined, elegant flavor, making it the best of Denyuu sake.
This is an excellent sake to be savored and enjoyed slowly.
Polishing ratio 30%, sake content not disclosed, acidity not disclosed, alcohol 16%.
田友純米大吟釀高級酒
這款純米大吟釀酒隻使用在小千穀當地收獲的 “越淡麗”大米,拋光至30%,並完全由手工小批量釀造。
它是田友最好的清酒,具有華麗的果香和飽滿、精致、優雅的味道。
這是一款極好的清酒,可以慢慢享用。
拋光率30%,清酒含量未披露,酸度未披露,酒精含量16%。
田友纯米大吟酿高级酒
这款纯米大吟酿酒只使用在小千谷当地收获的 “越淡丽”大米,抛光至30%,并完全由手工小批量酿造。
它是田友最好的清酒,具有华丽的果香和饱满、精致、优雅的味道。
这是一款极好的清酒,可以慢慢享用。
抛光率30%,清酒含量未披露,酸度未披露,酒精含量16%。