南魚沼の地酒 鶴齢

Local sake KAKUREI

 

南魚沼の地酒 鶴齢

「鶴齢」の青木酒造は南魚沼塩沢で1717年の創業以来、300年もの長きにわたり絶えることなく酒造りを続けている蔵元です。

すべての酒を「日本酒は寒造りが最高」といわれる冬期間だけで仕込み、雪のもたらす様々な恩恵と越後杜氏による伝統の技で造られております。

「鶴齢」は、新潟ならではのキレの良い淡麗な造りでありながら、米本来の旨みを最大限に

引き出した「淡麗旨口」の飲み飽きのしない酒を手掛けております。

 

Local Sake in Minamiuonuma: kakurei

Aoki Shuzo, the brewer of “Kakurei”, has been brewing sake for 300 years since its establishment in 1717 in Shiozawa, Minamiuonuma.

All the sake is brewed only in winter, when it is said that “sake is best made in cold weather”, using the various benefits of snow and the traditional skills of the Echigo Toji.

Kakurei” is a sake that has a light and refreshing taste and maximizes its original flavor so that you will never get tired of drinking it.

 

南魚沼的當地酒 鶴齢

青木酒造是 “鶴齢”的釀造者,自1717年在南魚沼鹽澤成立以來,已經釀造了300年的清酒。

所有的清酒隻在冬季釀造,據說 “最好的清酒是在寒冷的天氣裏釀造的”,利用雪的各種好處和越後土司的傳統技能。

鶴齢”的味道清淡而清爽,將清酒的原味發揮得淋漓盡致,是一款讓人百喝不厭的清酒。

 

的当地酒  

青木酒造是 “鹤齢”的酿造者,自1717年在南鱼沼盐泽成立以来,已经酿造了300年的清酒。

所有的清酒只在冬季酿造,据说 “最好的清酒是在寒冷的天气里酿造的”,利用雪的各种好处和越后土司的传统技能。

鹤齢”的味道清淡而清爽,将清酒的原味发挥得淋漓尽致,是一款让人百喝不厌的清酒。

 


 

鶴齢 純米大吟醸

新潟県産の酒米「越淡麗」を100%使い、長期低温発酵によりじっくりとこめの旨みを引き出した丁寧な仕込みの純米大吟醸です。

果実を思わせる華やかな香りと、飲みやすさの中に広がる優しい旨みが特徴のお酒です。

低温でじっくり時間をかけ発酵した吟醸香のすばらしさをお楽しみください。

精米歩合40% 日本酒度±0 酸度1.3 アルコール15~16度

 

Kakurei Junmai Daiginjo

This Junmai Daiginjo is carefully brewed using 100% “Koshitanrei” sake rice produced in Niigata Prefecture and fermented at low temperature for a long time to bring out the flavor of the rice.

This sake has a gorgeous aroma reminiscent of fruit and a gentle flavor that is easy to drink.

Please enjoy the wonderful ginjo aroma that is created by slow fermentation at a low temperature.

Rice polishing ratio 40%, Sake degree ±0, Acidity 1.3, Alcohol 15-16%.

 

鶴齢純米大吟釀

這款純米大吟釀使用新瀉縣生產的100%”越淡麗 “酒米精心釀造,並在低溫下長期發酵,以發揮米的味道。

這款酒有一種華麗的香氣,讓人聯想到水果,味道溫和,以一種容易飲用的方式傳播。

享受在低溫下緩慢發酵的美妙香氣。

碾米率40%,酒度±0,酸度1.3,酒精15-16%。

 

鹤齢纯米大吟酿

这款纯米大吟酿使用新泻县生产的100%”越淡丽 “酒米精心酿造,并在低温下长期发酵,以发挥米的味道。

这款酒有一种华丽的香气,让人联想到水果,味道温和,以一种容易饮用的方式传播。

享受在低温下缓慢发酵的美妙香气。

碾米率40%,酒度±0,酸度1.3,酒精15-16%。

 


 

鶴齢 純米吟醸

新潟県産の酒米「越淡麗」を100%使い、伝統的手造りにより醸された旨口の純米吟醸です。

本来の味を重視しながらも、軽やかで上品な味わいに仕上がっています。

ほのかな香りとふくらみのある旨みが調和したお酒で、後味もすっきりとしています。

冷酒が美味しいですが、ぬる燗もお薦めです。

精米歩合55% 日本酒度+0.5 酸度1.4 アルコール15~16度

 

Kakurei Junmai Ginjo

Kakurei Junmai Ginjo is a delicious Junmai Ginjo brewed by hand using 100% “Koshitanrei” sake rice produced in Niigata Prefecture.

It has a light and elegant taste with an emphasis on the original flavor.

It is a harmonious sake with a subtle aroma and a full flavor, and has a clean aftertaste.

It is best served cold, but lukewarm heating is also recommended.

Polishing ratio 55%, Sake degree +0.5, Acidity 1.4, Alcohol 15-16%

 

鶴齢純米吟釀

鶴齢純米大吟釀是一種美味的純米清酒,采用新瀉縣生產的100%”越淡麗 “酒米,以傳統的手工技術釀造而成。

它在注重原汁原味的同時,具有淡雅的味道。

它是一種和諧的清酒,具有微妙的香氣和飽滿的味道,回味無窮。

它最好是冷飲,但也建議溫水加熱。

碾米率55%,酒度+0.5,酸度1.4,酒精15-16%。

 

鹤齢纯米吟酿

鹤齢纯米大吟酿是一种美味的纯米清酒,采用新泻县生产的100%”越淡丽 “酒米,以传统的手工技术酿造而成。

它在注重原汁原味的同时,具有淡雅的味道。

它是一种和谐的清酒,具有微妙的香气和饱满的味道,回味无穷。

它最好是冷饮,但也建议温水加热。

碾米率55%,酒度+0.5,酸度1.4,酒精15-16%。

 


 

鶴齢 純米酒

新潟県産の酒米「越淡麗」と「五百万石」を使い、敢えて精米を抑えた造りで醸した純米酒です。

米本来の甘み、旨みを十分に引き出した味わい豊かな旨口ながら、飲み飽きしない優しい味わいに仕上げています。

特徴のある酸味は料理との相性も良く、冷や、常温、ぬる燗と幅広く楽しめるお酒です。

精米歩合70% 日本酒度+3.5 酸度1.3 アルコール15~16度

 

Kakurei Junmai-shu

Kakurei Junmai-shu is brewed using “Koshitanrei” and “Gohyakumangoku” sake rice produced in Niigata Prefecture, with a deliberately low rice polishing rate.

It has a rich, umami taste that fully draws out the natural sweetness and umami of the rice, yet is gentle enough not to become boring to drink.

The distinctive acidity pairs well with food, and can be enjoyed cold, at room temperature, or lukewarm.

Rice polishing ratio 70%, Sake degree +3.5, Acidity 1.3, Alcohol 15-16%.

 

鶴齢純米酒

鶴齢純米酒是用新瀉縣生產的 “越淡麗 “和 “五百萬石 “酒米釀造的,並刻意將米的拋光度降低。

它具有豐富的味覺效果,充分引出了大米的天然甜味和味覺效果,但又足夠溫和,不會讓人感到乏味。

獨特的酸度與食物搭配得很好,可以冷飲、室溫或溫水飲用。

碾米率70%,酒度+3.5,酸度1.3,酒精15-16%。

 

鹤齢纯米酒

鹤齢纯米酒是用新泻县生产的 “越淡丽 “和 “五百万石 “酒米酿造的,并刻意将米的抛光度降低。

它具有丰富的味觉效果,充分引出了大米的天然甜味和味觉效果,但又足够温和,不会让人感到乏味。

独特的酸度与食物搭配得很好,可以冷饮、室温或温水饮用。

碾米率70%,酒度+3.5,酸度1.3,酒精15-16%。

 


 

雪男 本醸造酒

軟水仕込みを生かした淡麗辛口の普通酒です。

香りは穏やかで、雪解け水のようなさらっとした口当たりと後味に残る旨みが特徴です。

地元で愛飲されている淡麗辛口の代表的なお酒で、飲み方は冷やから熱燗まで幅広くお楽しみいただけます。

精米歩合65% 日本酒度+7.5 酸度1.0 アルコール15~16度

 

Yukiotoko Honjozo-shu

Yukiotoko Honjozo-shu is a plain, dry sake made with natural water.

It has a mild aroma, a smooth taste like melted snow, and a delicious aftertaste.

It is a representative of the light, dry sake loved by the locals, and can be enjoyed cold or hot.

Rice polishing ratio 65%, Sake degree +7.5, Acidity 1.0, Alcohol 15-16%.

 

雪男本釀造酒

這是一款用天然水製作的普通幹酒。

它具有溫和的香氣,口感光滑如融化的雪,回味無窮。

它是當地最受歡迎的清酒之一,可以冷飲或熱飲。

碾米率65%,酒度+7.5,酸度1.0,酒精15-16%。

 

雪男本酿造酒

这是一款用天然水制作的普通干酒。

它具有温和的香气,口感光滑如融化的雪,回味无穷。

它是当地最受欢迎的清酒之一,可以冷饮或热饮。

碾米率65%,酒度+7.5,酸度1.0,酒精15-16%。